-
+
Sök i bibliotekskatalogen
Högskolebiblioteket

Högskolebiblioteket är till för dig som studerar eller arbetar vid Högskolan på Åland. På biblioteket kan du exempelvis få hjälp med att hitta information, låna kurslitteratur och få tillgång till bibliotekets e-resurser.

Högskolans bibliotek är en del av Mariehamns stadsbibliotek, som du besöker på Strandgatan 29.

Mariehamns stadsbibliotek

Blå knapp Mariehamns stadsbibliotek


Biblioteket informerar
Nyheter på biblioteket 2018

Stadsbiblioteket och högskolebiblioteket erbjuder flera nyheter nu under det nya året: utökade öppettider, slopade avgifter och webbokning av studieutrymmen.

Som många har önskat öppnar biblioteket numera redan kl. 9 på vardagar. Det betyder också att det är möjligt boka grupp- och studierum från kl. 9.

En annan nyhet är att du kan boka bibliotekets studieutrymmen själv via Mariehamns stads webbokning. Första gången du använder webbokningen måste du registrera dig för att få inloggningsuppgifter, sedan är det bara att logga in och boka. Studierummen får du tillgång till med en femsiffrig kod, som skickas till din e-post när du bokar.

Avgiften för reservationer har tagits bort och det är gratis att reservera böcker och annat material. I stället tillkommer en avgift på 2€ om du inte hämtar ut det reserverade materialet inom den tid som står i reservationsmeddelandet. Om du inte kan hämta ut reserverat material under en viss tid, på grund av t.ex. resa eller sjukdom, kan du frysa reservationen under den här tiden via bibliotek.ax > Mina sidor > Mina uppgifter.

Hör gärna av dig till oss på högskolebiblioteket om du har frågor!

 


Fler nyheter


» Till arkivet


Bokmärk och dela